Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallen fortsatt stängd

/
  • Den största märkbara skillnaden som möter kunden är den nya entrén som flyttat från norra sidan av husbyggnaden till södra. Vid entrén ska det finnas hiss, kassa samt servering med tillhörande bord och till höger om bilden ska gymmet vara med utsikt mot Färila skola.

Det blir ingen återinvigning av Färila sim- och sporthall i nästa vecka. Hallen hålls stängt till början av januari 2010.

– Inget är klart. Det här var ett saftigare projekt än vi trodde, säger kommunens fritidsintendent.

Annons

Det mesta av det som ska renoveras i Färila sim- och sporthall har påbörjats men ingenting är riktigt klar.

– Du ser byggarbetarna håller på överallt. Det här tar längre tid än vad vi trodde. Det är ett stort bygge att dra runt och små problem dyker upp hela tiden, säger Robert Carlberg, när han visar runt i anläggningen.

Den enda verksamheten som är i gång i Färila sim- och sporthall är i källaren med skol- och föreningsidrott samt spinning ett par kvällar i veckan.

Sim- och sporthallen stängdes för renovering i början av april. Planen var att hinna klart med renoveringen till månadsskiftet september-oktober.

– Vi hade tänkt öppna då från början men vi förstod inte omfattningen av allt jobb som skulle göras. Vi var helt enkelt tidsoptimister, säger Robert Carlberg.

Trots förseningarna överstiger inte kostnaderna som budgeterats till 18,6 miljoner.

Den 2 juni är nyinvigningen av Färila sim- och sporthall.

Mer läsning

Annons