Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexbarnsfamilj till Ramsjö

/
  • Familjen de Vreeze består av inte mindre än åtta personer, den yngsta endast fyra veckor gammal. De har funnit sig väl till rätta i Ramsjö men om fritidshuset i Kvarnsveden också ska bli permanentboende är det ingen som vet.

Sexbarnsfamiljen de Vreeze från Holland har köpt fastighet i Ramsjö. Byarådet hoppas att de flyttar för gott och förbättrar underlaget för skolan.

Annons

Ramsjö har berikats med en riktigt stor barnfamilj. Rudolf och Paula de Vreeze har nämligen köpt Tore Randströms fastighet i Kvarnsveden.

Huset är köpt som fritidshus, men den holländska familjen trivs bra på orten. Det har väckt förhoppningar hos Ramsjö byaråd att det ska finnas jobb för de båda lärarna i familjen.

– Vi får väl se. För ett år sedan semestrade vi i Norge och kände inte alls till Ramsjö. Nu har vi hus här och det är ett bra ställe att bo på, säger Rudolf de Vreeze.

Såväl Rudolf som Paula är språklärare, Rudolf i engelska medan Paula undervisar i både engelska och franska.

– Visst vore det intressant att flytta hit om vi fick jobb här, men det är inte så enkelt. Det gäller först och främst språket och sedan är skolsystemet i Holland helt annorlunda mot det svenska, säger Rudolf.

I familjen ingår sex barn, det äldsta är elva år medan den yngsta endast är fyra veckor. Det är en stor familj även med holländska mått mätt. För skolans framtid i Ramsjö vore det naturligtvis ett välkommet tillskott med så många barn.

Läs mer om familjen i fredagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons