Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexåring får inte skolskjuts

/
  • Sarah Rothoff och Kaj Koponen kan inte tolka Ljusdals kommuns papper inför förskoleklassstarten på annat sätt än de tidigare gjort. Att hans dotter kan välja av Ljusdals grundskolor och få skolskjuts även dit.

Bristen på information om skolskjuts vid val av annan grundskola än den kommunen hänvisar till räcker inte som särskilda skäl för att Kaj Koponens dotter ska få skolskjuts. Det kostar nämligen för mycket.

Annons

Ljusdals kommun uteblev med informationen om att Kaj Koponens sexåriga dotter var hänvisad till Hybo skolas förskoleklass. Och att det kunde bli problem med skolskjuts vid val av Stenhamreskolan.

Sexåringen hann börja i Stenhamreskolans ena förskoleklass innan Kaj Koponen fick reda på att dottern inte hade rätt till skolskjuts för att det inte fanns en ordinarieskolskjuts. Efter att det uppdagades överklagade Kaj Koponen Ljusdals kommuns beslut.

Kommunens skolskjutshandläggare, Björn Steffen, och skolchef, Stefan Meuller, har kommit fram till att det inte finns några särskilda skäl att bevilja skolskjuts trots bristen på information.

– Det får för stora ekonomiska konsekvenser för kommunen och vi tycker inte att vi varit så jätteotydliga heller, säger Björn Steffen efter att beslutet tagits.

Kaj Koponen ska överklaga beslutet till barn- och utbildningsnämnden. Väljer nämnen att inte ta upp ärendet skickas det vidare till länsrätten för beslut.

Mer läsning

Annons