Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex skolor i kommunen anmäldes 2009

Skolinspektionen får in allt fler anmälningar.

Förra året gjorde sex anmälningar som berörde skolor i Ljusdals kommun. Skolinspektionen hade i fjol 24 ärenden som berörde Hälsingeskolor.

Annons

Skolinspektionen fick 1 550 nya anmälningar om upplevda missförhållanden i Sveriges skolor under 2009. Det är en ökning med 20 procent jämfört med året innan.

I Gävleborg anmäldes 61 ärenden under förra året, 24 av dessa berörde skolor i Hälsingland. Till exempel anmäldes Naturbruksgymnasiet i Ljusdal, Ede skola i Hudiksvall, Backens skola i Nordanstig, Celsiusskolan i Ovanåker, Granbergsskolan i Bollnäs och Norrtullskolan i Söderhamn.

Den senaste femårsperioden har antalet anmälningar pendlat mellan 23 och 33 om året. Sett över längre tid är emellertid variationen stor.

Skolinspektionen fick under 2009 ta emot sex anmälningar som berörde skolor i Ljusdals kommun. Berörda skolor är Färila, Naturbruksgymnasiet (två fall), Ramsjö (två fall) och förskoleverksamheten.

Fyra av fallen har avförts av Skolinspektionen utan någon åtgärd. Ett fall i vardera Färila och Ramsjö är under utredning.

Mer läsning

Annons