Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servicekontoret har öppnat

/
  • Ulla Eliasson och Irene Lindgren ska hjälpa servicekontorets kunder med både skatte- och försäkringsfrågor. Agneta Wallberg, enhetschef för Försäkringskassan och projektledare inför etableringen av servicekontor i Hälsingland, fanns på plats under premiärdagen.

På torsdag förmiddag öppnade servicekontoret i Ljusdals kommuns förvaltningshus. Där ska kunderna kunna få hjälp med både skatte- och försäkringsfrågor.

Annons

Servicekontoret i Ljusdal, som öppnade på torsdagen, är en samverkan mellan Försäkringskassan och Skatteverket.

Myndigheternas respektive lokalkontor hade öppet för sista gången i veckan och hänvisar från och med nu till servicekontoret.

- Skatteverket och Försäkringskassan finns kvar, men på andra orter och vi utför en service till dem, säger Irene Lindgren, från Järvsö, som tillsammans med Ulla Eliasson, från Ljusdal, betjänar servicekontoret.

De kan ge allmän information från båda myndigheterna och hjälpa till att fylla i blanketter men kan inte erbjuda personlig handläggning.

- Då bokar vi i stället in ett besök med en handläggare från Hudiksvall (Skatteverket) eller Bollnäs (Försäkringskassan). Ingen kund ska behöva åka någon annanstans. De som bor här ska få hjälp på stället, säger Irene Lindgren.

Servicekontoret har två besöksrum för personlig handläggning eller enskilda samtal med Irene och Ulla.

Kunderna kan besöka servicekontoret fem dagar i veckan.

Mer läsning

Annons