Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seko-föreningens villavagn finns i Malung

/
  • Här byggs ett fritidshus med koppling till Seko-affären. Bredvid står villavagnen.

14 miljoner av Seko-klubbens pengar fattas fortfarande och frågetecknen hopas. På den avskedade Seko-ombudsmannens tomt i Malung står en villavagn som tillhör fritidsföreningens aktiebolag Exvia AB. Där börjar också ett litet fritidshus ta form.

Annons

Under sex år har Sekos klubb Väg och Ban Gävle-Dala fört över 14 miljoner kronor till en fritidsförening som klubben bildade 2008. Mycket är oklart kring var pengarna finns och vad de har använts till. Men nu har en villavagn av märket Variant återfunnits på en fritidsfastighet längs Hismovägen och Östra Industrigatan i Malung. Villavagnen ägs av Exvia AB, men fastigheten ägs av Bosse Hedin.

Där byggs även ett fritidshus, vilket är beställt av fritidsföreningens aktiebolag. Det bekräftar platschefen Torbjörn Sten på Nils Skoglund AB.

– Jag vet inte mer än så. Det jag vet är att det är Exvia AB som är beställare och Bosse har sagt att det ska fortskrida som vanligt.

Torbjörn Sten berättar att en annan byggfirma har påbörjat projektet.

– Det mesta var klart och stugan uppsatt när vi tog över det. Vi håller på att färdigställa insidan.

Någon överenskommelse om hur mycket bygget får kosta är inte gjord.

– Det är Exvias styrelse som har beställt jobbet. De har väl gjort någon kalkyl på det hela, det har inte vi gjort.

Vi har sökt Bosse Hedin för en kommentar och i ett sms-meddelande menar han att villavagnen är en personalvagn som används i samband med bygget av fritidshuset. Vem som har behov av denna redogör han inte för. Samtidigt står det i ett av Gävle-Dalaklubbens protokoll att en villavagn i Malung ska finnas tillgänglig för medlemmarna till en hyra av 2 000 kronor i månaden. Någon information om detta till medlemmarna har dock inte hittats.

Jonas Pettersson, Seko-förbundets kommunikations- och kanslichef, är förbryllad över de nya uppgifterna.

– Det skapar ytterligare frågetecken om vad som egentligen har skett. Vad vi vet har medlemmarna inte kunnat hyra en villavagn i Malung.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons