Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD riskerar tom stol i Ljusdal

Sverigedemokraterna klarar det senaste avhoppet från kommunfullmäktige i Ljusdal. Men blir det fler sådana eller andra förhinder står stolen tom.

Annons

Anton Ring Hedman, 22-årig Järvsöbo, har avsagt sig en av SD:s två platser i Ljusdals kommunfullmäktige på grund av flytt.

Länsstyrelsen har därför beslutat att tidigare ersättaren Mikael Olsson, 32 år från Åsen i Järvsö, ska ta hans plats vilket är ett normalt förfarande.

Men nu finns det inte fler kandidater att ta av, enligt länsstyrelsen. Det betyder att SD riskerar tom stol om någon av ledamöterna Benny Bergström eller Mikael Olsson är frånvarande av någon anledning.

– Det beror på att ersättare måste komma från samma lista. I valet i fjol hade Sverigedemokraterna ingen förtryckt lista för Ljusdal vilket innebar att det blev många listor med bara ett namn, berättar Gunilla Wärefors på länsstyrelsen.

Men ordinarie ledamöter kan länsstyrelsen fylla på med eftersom det finns flera listor med bara ett namn. Här nämner Gunilla Wärefors Stefan Skånberg, bröderna Andreas och Mattias Lundberg samt Per Norberg (den sistnämnde är dock troligen den som är aktiv för miljöpartiet som ersättare i utbildningsnämnden).

Mer läsning

Annons