Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA:s vindkraftsplaner påverkar Ramsjöbyar

/
  • Projektledare Lars Gustavsson och hans kollegor på SCA Energy AB informerade under tisdagskvällen boende i Naggen med omnejd om de tre vindkraftsprojekt som de har i området.
  • Två av de tre vindkraftsprojekten kommer att påverka boende i Ljusdals kommun.

Två av de tre vindkraftsprojekt som SCA Energy AB planerar kan komma att påverka boende I Hedsjö och Mellansjö.

Annons

Vindkraftsparken Björnberget ligger visserligen i Ånge kommun men kommer att bli synliga från byar i Ramsjö området. Projekt Gubbaberget sträcker sig in i Ljusdals kommun vid Hedsjö och Mellansjö.

Under tisdagskvällen hölls samrådsmöte i Naggen om de tre vindkraftsprojekt som SCA Energy AB har i Ånge och Ljusdals kommuner.

– Vi har sett ut de här områdena som lämpliga för vindkraft, säger Lars Gustavsson, projektledare på SCA Energy AB.

Syftet med samrådsmötet var att ge information om projektet och samtidigt få kunskap om området av de som bor där. Härnäst väntar fältstudier i områdena och att göra ytterligare inventeringar av naturen.

Christer Sjöström, boende i Naggen, är kritisk till den eventuella etableringen av vindkraftsparker i området.

– Det här är ett skräckscenario som heter duga. Det kommer ju att vara hej då till friluftslivet och jakten. Flera hundra vindkraftverk, det kommer min utsikt att bestå av. Det är skandal, säger Christer Sjöström.

SCA:s mål är att tillståndsansökan ska lämnas in till Länsstyrelsen under första kvartalet av 2013. Förväntad byggstart är planerad till 2015/2016.

 

Mer läsning

Annons