Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sandlådenivå på KF"

Hätsk debatt rådde under tisdagen i Ljusdalssalen. Bodil Eriksson (FP) känner sig kränkt och ordförande Ulla-Britt Gidemalm menar att hon förstår invånare som känner förakt mot kommunens politiker.
– Det här måste få ett slut, vi träffas i höst och reder ut problemet, säger Ulla-Britt Gidemalm.

Annons

I onsdagens Ljusdals-Posten gick att läsa om den hätska debatt som föranleddes av en interpellation från Bodil Eriksson (FP) till kommunalrådet Roland Bäckman (S).

Björn Brink (C), före detta ordförande i Ljusdals kommunfullmäktige, beskriver tisdagskvällens tonläge som väldigt hetsigt, från flera håll.

– Ordförande skulle ha brutit debatten mycket tidigare, det fick pågå alldeles för länge, säger Björn Brink som numera är ordförande i landstingsfullmäktige.

Brink understryker dock att han är medveten om de svårigheter Ulla-Britt Gidemalm stöter på.

– Enda möjligheten man har som ordförande är att slå klubban i bordet, säger Brink.

Som ända lösning på problemet ser Brink ett allvarligt samtal med partiföreträdarna, vilket, enligt ordförande Ulla-Britt Gidemalm, kommer att ske i augusti.

– Vi samlar partiföreträdarna och diskuterar samtalstonen och vi kommer att understryka att personliga påhopp inte har att göra i ett sammanträde, inte heller ska ledamöter misstänkliggöra varandra, säger Ulla-Britt Gidemalm.

– Målet är att få en bra samtalston där inget av nämnda beteende förekommer, menar ordförande Gidemalm.

Mer läsning

Annons