Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbetet med Tyskland fortsätter

/
  • En trio från Tyskland är på besök för att fortsätta och fördjupa samarbetet med Ljusdals kommun. Nu planeras för fullt för att några tyska elever i höst ska komma till Ljusdal för att kombinera studier på gymnasiet med praktik på ett mekanföretag. Från vänster: Gunnar Olsson, Marco Bünger och Gabriele Witschorke.

Utbytet mellan tyska regionen Elbe-Elster och Ljusdal fortsätter att fördjupas. Nu planeras det för fullt för att några tyska gymnasieelever ska komma till Ljusdals kommun för att studera och praktisera under några veckor i höst.

Annons

Diskussionen runt konferensbordet på Slottegymnasiet är livlig.

– Vi känner varandra nu efter att ha samarbetat några år, säger Ljusdals EU-ansvarige, Tommy Swahn.

På andra sidan bordet sitter de tyska kamraterna Marco Bünger och Gabriele Witschorke tillsammans med Gunnar Olsson, som har rötter i Hälsingland men numer jobbar som konsult åt sina tyska bordsgrannar. Vid bordet finns också Ulf Hagberg, lärare på mediaprogrammet och Per-Olof Wåhlström som representerar Ljusdals mekanföretag.

– Det är oerhört spännande det här med utbyten, det är något som alla tjänar på, säger Per-Olof Wåhlström.

Tanken är att tre till fyra elever från Tyskland ska komma till Ljusdal under tre veckor i höst för att kombinera studier på gymnasiet med praktik ute på något företag.

Mer läsning

Annons