Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska han aktivera Ljusdal: "Det har gnällts så länge jag kan komma ihåg"

/

Jon Persson vill aktivera Ljusdal och startar därför Ljusdals fritidsidrottsklubb.
– I andra föreningar har man en press på sig att prestera. Hit ska man komma för att röra på sig, ha roligt och få socialt umgänge, säger Jon Persson.

Annons

I över ett år har Jon Persson haft funderingar på att starta en förening som ska få Ljusdals befolkning att börja röra på sig och umgås.

– Så länge jag kan komma ihåg har det gnällts om att det inte finns någonting att göra här i Ljusdal. Därför vill jag göra någonting som kan sysselsätta både unga och vuxna, säger Jon Persson.

Läs även: Han hyr sporthallen varje fredag – för att få fler att spela fotboll: "Vårt mål är att ha roligt"

I föreningen ska många olika aktiviteter finnas att välja mellan och när föreningen växer vill Jon Persson lägga till ännu fler. Det som ska finnas från starten är innebandy, fotboll, beach volleyboll, schack, dans, brännboll, lekar och promenader runt sjön.

– Aktiviteterna kommer att vara gratis för alla upp till 25 år. Summan för de över 25 ska ligga på cirka 100 kronor, vill man vara med ska man kunna vara det. Och då får man delta i alla aktiviteter.

Läs även: Över 2,8 miljoner delas ut till lokala föreningar – Se listan här

Jon Persson har stora visioner för föreningen. I framtiden hoppas han kunna erbjuda ännu fler aktiviteter och även ha en klubblokal med kafeteria. Förutom det vill han kunna ta med ungdomarna i föreningen på en landskapsmatch och en hockeymatch per år.

– En annan sak vi ska försöka att göra är att alla ungdomar ska få lägga en önskan som handlar om någonting man vill uppleva en dag. Det kan vara vad som helst. Så ska vi dra en önskan per termin och försöka att uppfylla den.

Läs även: Här är den anrika löparklubben som har sprungit mer än fyra varv runt jorden

Han vill även ha en grupp med aktiviteter för nyanlända.

– Tanken är att de ska få en egen grupp först för att sedan gå med i de andra grupperna när de känner sig redo för det, säger Jon Persson.

Jon Persson har nu ett strängt arbete framför sig att leta ledare och sponsorer samt köpa in material för att få föreningen att gå ihop. Snart kommer han gå ut i skolor och informera om föreningen och hoppas att många vill vara med.

– Vi vill idrotta över generationer och öka den sociala gemenskapen i Ljusdal. Det är många som är ensamma.

Läs även: Föreningar kritiserar kommunen – klagar på orättvisa bidrag: "Uppenbara orättvisor"

Mer läsning

Annons