Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går det för Grottbadsprojektet: "Vi kämpar på"

Visionen om grottbadet finns kvar, men just nu står utvecklingen still. Jakob Silén säger att de fortsatt söker finansiärer, både lokalt och externt.
– Vi kämpar på, säger han.

Annons

Ordföranden för Järvsö Grottbad AB, Jakob Silén, konstaterar att man nu står inför ett vägskäl i projektet. Antingen ska grottbadet finansieras lokalt, eller så ska man försöka hitta en stor, extern finansiär.

– Båda alternativen har sina fördelar. Det här är en för bra idé för att vi ska ge upp. När hotellbygget i Järvsö är klart så kommer frågan hur man ska locka mycket folk dit, och där tror jag att grottbadet har en nyckelroll, säger han.

Jakob Silén hoppas fortsatt på att kommunen ska vara med och delfinansiera projektet. Samtidigt är kommunens näringspolitiska stiftelse, Närljus, med och hjälper till med kostnadsberäkningar och att vidarebefordra eventuella finansiärer. Närljus vd, Stefan Wennerstrand, är positiv till projektet men konstaterar samtidigt att det är komplicerat.

– Det är ett mycket dyrt projekt, som också är tekniskt komplicerat. Det här ett privat projekt så bollen ligger hos dem, men vi hjälper såklart till så mycket vi kan. Idén är jättebra, och jag hoppas verkligen att den blir av, säger han.

Mer läsning

Annons