Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill låta gamla välja hjälpinsats

/
  • Jenny Breslin vill se mer fokus på hemtjänstinsatserna än på vem som utför dessa. Ökad valfrihet är ett krav som hon delar med andra socialdemokrater som exempelvis riksdagsledamoten Roland Bäckman.

Socialdemokraterna i Ljusdals kommun röstade emot privata utförare i hemtjänsten. Inför valet vill de i stället framhålla att omsorgens kunder ska få välja insats.

En bostadsplan för nya boenden och en folkpark tillgänglig för alla är andra frågor som S går till val på.

Annons

Många S-krav är allmänt hållna och skulle kunna vara skrivna av i stort sett vilket parti som helst.

Men några sticker ut en aning. Ett är ökad valfrihet för kommunens kunder när det gäller insatser inom omsorgen.

– Det är för stelbent i dag med biståndsbedömningen. Vi anser att den enskilde ska ha mer att säga till om, säger Jenny Breslin, valledare för Socialdemokraterna i Ljusdal och omsorgsnämndsledamot.

De något äldre i kommunen är också föremål för ett annat S-utspel, det om en ny bostadsförsörjningsplan. Där kan trygghets- och parboende inrymmas, anser Jenny Breslin.

– Det kostar att bygga men allt behöver inte vara storskaligt, anser Jenny.

Två krav för såväl ung som gammal är allaktivitetshus i Ljusdal, till exempel på Östernäs, och nytänkande inom kollektivtrafiken så att hela kommunen knyts samman med centralorten på ett bättre sätt.

Nytt liv i Folkparken i Ljusdal kan ses som en logisk följd av de funderingar som finns inom Folketshusföreningen i Ljusdal som står S väldigt nära.

Mer läsning

Annons