Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S instiftar omvårdnadsstipendium

/
  • Snart 90-åriga Karin Granér har fått ge namn åt stipendiet, något hon själv var mycket tveksam till. Men Roland Bäckman och resten av arbetarekommunens styrelse är glada över att hon accepterade.

Socialdemokraterna i Ljusdals kommun instiftar ett pris inom omsorgsverksamheten. Upphovskvinnan Karin Granér har fått ge namn åt stipendiet.

Annons

– Människor som arbetar med omvårdnad gör en fantastisk insats varje dag och jag tycker att de är värda en guldkant i tillvaron. Det säger Karin Granér upphovskvinnan till det nyinstiftade Karin Granér Priset. Det ska årligen delas ut till det arbetslag inom omvårdnad i äldre- och handikappomsorgen eller frivilliga organisationer som uppfyller följande kriterier: "Den enhet som på eget initiativ och i gott samarbete höjt kvalitén genom: ökad trivsel och trygghet bland brukarna, samverkan med anhöriga, delaktighet och arbetsglädje i personalgruppen och målmedvetet miljöarbete."

Stipendiet består förutom äran av en prissumma på 5 000 kronor och det kommer att delas ut för första gången i samband med förstamajfirandet 2010. Vem som ska få priset är ännu oskrivet, juryn som består av arbetarekommunens presidium och en facklig representant hoppas få in många förslag innan anmälningstiden går ut den sista mars 2010.

 

Mer läsning

Annons