Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rykande färskt från Pakistan

/

Igår kväll fick Rosehills gäster prova på en pakistansk smakupplevelse.

Annons

Det rörs här, det skivas där och mitt emellan allt och alla springer Nida Rind omkring, ansvarig för kvällens pakistanska mat.

Ellie Davis en av initiativtagarna och hon berättar att det här är den sista av tre kvällar som det lagas och bjuds på kulturell mat på Rosehills.

– Det är ett samarbete med SFI och Rosehills som jag och min vän Sara, har ordnat. Jag tyckte att det fanns så många fantastiska kvinnor i min språkkurs jag går på SFI. De är så fantastiska och har så mycket kunskap som borde spridas, säger hon samtidigt som hon står och hackar vitkål.

Och Sara Johansson som är delägare till Rosehills och har länge haft samma tanke. Så när tillfället uppenbarade sig tvekade hon aldrig.

– Jag har haft idén i flera år. Och det är jättekul att kunna visa ljusdalsborna vad som finns rätt framför näsan på dem utan att de tänker på det, säger hon och börjar packa undan ingredienser hon varit och köpt.

Förutom shami kabab serveras det biryani med nötkött, kyckling rullader, ris med grönsaker och den klassiska risdesserten, kheer som sakta håller på att ta form i köket. Men Nida Rind berättat att hon inte riktigt tillagar rätterna så som hon brukar.

– Vanligtvis gör jag maten mycket starkare men svenskar klarar ofta inte så stark mat, säger hon.

Även om det var stressigt hann all mat bli färdig och det blev en stor succé bland matgästerna

Mer läsning

Annons