Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosbacken segrare igen

/

Igår segrade kärlek och fred i Färila. För andra året i rad tog Rosbacken hem segern i värstingklassen och temat var peace and love.

Annons

I ekipaget sågs kommunalråden Marit Holmstrand och Sören Görgård dansa arm i arm och under parollen "motverkar inavel, parar jägare och varg", passade man också på att göra ett inlägg i en för året aktuell debatt.

– Tanken med ekipaget var att det är inavel i vargstammen, men också i jägarstammen tycker vi, och därför parade vi dem. Och eftersom kommunalråden vill ha fler människor i kommunen så passade de bra in, säger Ellen Nilsson som var en av de nöjda vinnarna.

Det var dock inte många poäng som skilde årets värstingekipage från andrapristagarna i samma klass, Hollywoodfruarna från Yg. Anna Anka fanns självklart med i ekipaget och till tonerna av Norrlands glimmande guld lärde hon karnevalbesökarna hur man bäst tränar rumpan.

Vinnare i ungdomsklassen blev Yg som gav en känga till den uppmärksammade läkaren Johanne Krogh med rubriken "du är avslöjad Johanne Krogh". Tanken med karnevalen är att återge det år som gått på ett roligt och annorlunda sätt. Allt från lokala händelser till mer världsomspännande debatter tas upp, och i fåmansklassen segrade Fala Mammers som med sitt ekipage föreslog olika sätt att stoppa BP:s oljeläcka.

– Det är inte bara lokala debatter i karnevalen, det blir också vanligare att ställa upp med mer nationella och internationella teman, säger karnevalsgeneralen Peter Lindgren.

Mer läsning

Annons