Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolfhamredagis kan dras in

/
  • Vill vara kvar. Barnen på förskolan i Rolfhamre förbereder påsken tillsammans med Helena Ångström och Åsa Subäck i personalen. Mycket talar för att de inte är på samma ställe om ett år eftersom kommunen ska spara mycket pengar.
  • Protesterna mot nedläggningsförslaget som gäller Rolfhamre förskola märks direkt vid entrén.
  • En dagisprotest mot budgetsammanträden i slutna rum.

Förskolan i Rolfhamre, Ljusdal, har i flera år haft ett nedläggningshot över sig och Skoglunds fastighet i Tallåsen har nämnts som ett alternativ. Men nu lutar det åt att barnen i Rolfhamre flyttas till Vi i Ljusdal och att kommunen inte längre hyr Rolfhamrevillan eller Skoglunds fastighet.

Annons

– Vi har fått information men inte fått någon kalkyl vinsten med att flytta de 20 barnen, säger Marie Jonsson, förälder till barn i Rolfhamreförskolan som hävdar att kommunen får återställningskostnader om den lämnar Rolfhamrevillan och Skoglunds fastighet.

Kommunens utbildningschef Stefan Meuller svarar:

– Det kostar också mer om vi ska vara kvar i Rolfhamre eftersom fastigheten behöver åtgärder.

Det är barn- och utbildningsnämndens stora sparkrav på 20,9 miljoner inför 2010 som ligger bakom nedläggningsförslaget.

Flyttas barnen från Rolfhamre slipper kommunen hyran på drygt 200 000 kronor om året. I besparingspaketet för Tallåsen finns även alternativet att inte köpa eller hyra Skoglunds fastighet som i dag kostar omkring halvmiljonen per år. När skolan i Tallåsen inte längre behöver sitt bibliotek anses lokalerna räcka.

Mer läsning

Annons