Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för tjuvjakt

/
  • Jägarna från kommunens samtliga kretsar uppvaktade landshövdingen angående rovdjurssituationen, från vänster: Berit Bodin, Håkan Norell, Barbro Holmberg, Ove Östberg och Tore Persson.

Om det inte görs något åt rovdjurssituationen i glesbygden är risken stor att det blir tal om tjuvjakt. Det menar Håkan Norell, ordförande i Ljusdal-Ramsjö jaktvårdskrets.

Annons

– Inom Jägareförbundet vill vi inte att det ska finnas någon form av tjuvjakt, men det finns många som har kort stubin, säger Håkan Norell.

Tillsammans med ordförandena för övriga jaktvårdskretsar i kommunen, och ordförande för kretsen Arbrå-Vallsta-Undersvik, uppvaktade Håkan Norell på onsdagen landshövding Barbro Holmberg med anledning av rovdjurssituationen i Hälsingland.

– Vi hoppas att vi förmedlat våra medlemmars åsikter och den stämning som råder ute i glesbygden, vi hoppas nu att länsstyrelsen tar det här vidare till regeringen och Naturvårdsverket och att det finns med som underlag för kommande beslut om rovdjursförvaltningen, säger Håkan Norell.

Mer läsning

Annons