Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstor Mittiamässa

/
  • På fredag blir det både Mittiamässa och höstfest i Ljusdals folkpark. Nöjesarragören Cajsa Hedberg flankeras av ässgeneralerna Per-Arne Weglin (till vänster) och Henrik Bruveris.

Lågkonjunkturen har inte drabbat skogstransporter och Mittamässa. Över 100 utställare finns på plats i Ljusdal på fredag.

Annons

Konjunkturen gick i botten och paniken spred sig överallt. Den ekonomiska krisen slog mot allt och alla.

– Det är klart man blev orolig och funderade över hur lågkonjunkturen skulle slå mot oss. Nu kan vi konstatera att årets mässa blir större än någonsin, säger mässgeneralen Per Arne Weglin då mässområdet växer fram kring Älvvallen.

– Vi har 104 registrerade utställare och det är mer än tidigare. Till ytan tangerar vi det tidigare rekordet. Den sista veckan har vi tvingats tacka nej till tre utställare. Det svider men vid en tidpunkt måste man säga stopp då utställarna ska veta hur layouten ser ut, säger Per-Arne Weglin.

Mässarrangörerna hade fruktat avhopp på grund av lågkonjunkturen. Det blev två avhopp men det har återfyllts med råge av nya intressenter.

Faktum är att skogstransportbranschen klarat sig mycket bra under den pågående lågkonjunkturen.

– Virkestransporterna rullar för fullt och då grejorna används så måste de ersättas. Då är det viktigt att ställa ut och visa att man finns, menar Weglin och hela branschen finns samlad i Ljusdal till helgen.

Mer läsning

Annons