Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordpublik på finalen av Musik i sommarkväll

/
  • Ann-Charlotte Strandell inledde konserten med låten Älska mig av Marie Nilsson och Benny Andersson.
  • Anneli Aspengren Sköld ackompanjerade sångerskorna både på flygel och orgel.
  • Gitarrkompet stod Jonas
  • Lillemor Gustafsson Håkansson var en av solisterna.
  • Ljusdals kyrka var i det närmaste fullsatt under konserten.

Sommarens sista konsert lockade storpublik till Ljusdals kyrka på onsdagskvällen.

Annons

Musik i sommarkväll har anordnats sju gånger denna sommar, fem gånger i Ljusdals kyrka och två gånger i Ramsjö kyrka. När det var dags för säsongsavslutningen på onsdagen var kyrkan näst intill fullsatt. Uppskattningsvis kom omkring 400 personer till musikevenemanget, vilket är publikrekord.

– Musik i sommarkväll har vi arrangerat i flera år och vi brukar alltid satsa lite extra på sista gången, säger Anneli Aspengren Sköld, kantor i Ljusdal-Ramsjö församling.

De som stod för sången på onsdagskvällen var Lillemor Gustafsson Håkansson och Ann-Charlotte Strandell. De ackompanjerades av Jonas "Plonke" Eriksson på gitarr och Anneli Aspengren Sköld på flygel och orgel. Det var första gången som man kunde höra just den här konstellationen uppträda tillsammans.

– Lillemor, Ann-Charlotte och Jonas är ju så professionella och duktiga i vad de gör. Det var en ren fröjd att få göra konserten med dem, säger Anneli Aspengren Sköld.

Det bjöds på en blandning av klassiska sånger, musikallåtar och en hel del annat, allt i från musik av Benny Andersson och Lasse Berghagen till operamusik av Puccini. Sångerskorna sjöng även några duetter.

Publiken verkade uppskatta musiken då den gav flera stående ovationer. I några av sångerna fick även åhörarna sjunga med.

– Vi har försökt få till ett program som tilltalar de flesta och det kändes ju verkligen som att det gjorde det i kväll, säger Anneli Aspengren Sköld.

Mer läsning

Annons