Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga anmälda till årets firande

/
  • Frivilligcentralen arrangerar ett julfirande på Koppargården för ensamma människor.

Årets julfirande för ensamma ser ut att bli extra stort. Redan nu är det fullbokat och en väntelista har upprättats.
– Det har varit ett väldigt tryck i år, säger Helén Törnqvist på kommunens frivilligcentral.

Annons

Varje år arrangerar Ljusdals kommuns frivilligcentral ett firande på julafton för ensamma. Evenemanget hålls på Koppargården i Ljusdal och i år verkar intresset vara särskilt stort.

– Redan i fredags hade vi 100 personer anmälda. Det finns ju många ensamma. Det kommer människor i alla åldrar så det blir en salig blandning och det är väldigt kul, säger Helén Törnqvist, frivilligsamordnare på kommunens frivilligcentral.

Då det nu är fullsatt på julfirandet har en väntelista upprättats. I dagsläget finns omkring tio personer med på listan och Helén Törnqvist tror att antalet kommer att stiga.

Ett 25-tal volontärer kommer att finnas på plats under firandet. Enligt Helén Törnqvist har det inte varit några problem med att få tag på folk som vill vara med och hjälpa till.

– Det har ringt många som vill vara med och ställa upp för andra människor. Det är även många ungdomar som är volontärer, vilket är jättekul.

Flera sponsorer och samarbetspartner har bidragit med bland annat gåvor och mat. Besökarna får ta del av julbord, musikunderhållning, tomtebesök och julklappsutdelning. Helén Törnqvist ser fram emot årets julfirande.

– Vi brukar ha jätteroligt. Alla ska känna sig välkomna och viktigast är gemenskapen. Visst är det mycket jobb och slit innan, men det får man igen när man ser hur glada människorna blir.

Mer läsning

Annons