Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regntorrt på Winnerbäckkonserten

/
  • Publikhavet fylldes ständigt på de första timmarna av konserten. Stämningen var glad och förväntansfull.
  • I tre timmar hade de häckat framför scenen för att stå så nära Lars Winnerbäck som möjligt, Richard Hansson från Enånger och Kim Wallberg, Hennan.
  • Regnmolnen låg hotande runtom konsertområdet, men Pär Friberg, Bollnäs, var den ende som utrustat sig med sydväst. – Det är jag som ser till att regnet inte kommer, sa han.
  • – Vi hade paraplyer med, men dem fick vi inte ta in, så vi köpte regnponchor i stället, sa systrarna Veronica och Chatarina Gustavsson från Harmånger.
  • Ane Brun.
  • Lars Winnerbäck intog scenen vid 21-tiden.

Regnmolnen flöt hotande runtom Järvsö, men de första fyra timmarna av torsdagskvällens Winnerbäckkonsert förblev torra på konsertområdet vid Stenegård. 5 400 personer kom till konserten, en siffra som arrangören var nöjd med.

Annons

Regn eller ej, folk kom i en strid ström till konsertområdet under flera timmar. Arrangörerna höll strikt på reglerna: alkohol, paraplyer, stolar, glasflaskor, husdjur, fyrverkerier och inspelningsutrustningar fick inte tas med in.

Berget med paraplyer växte ständigt vid insläppet.

De största Winnerbäckfansen hade suttit framför scenen och väntat i tre timmar innan han började spela.

Lars Winnerbäck har själv valt artisterna i sin turné.

– Den röda tråden är att det är folk som har nåt att säga med sina texter, sa Anders Larsson från arrangerande United Stage.

Winnerbäckkonserten är en stor händelse i Järvsö.

– Det finns gäster som har bott här sen i lördags. Det är i stort sett slut på tillfälliga boenden sen i början av den här veckan. Det är av stor betydelse för näringen, sa Sune Frost, ordförande i Järvsörådet, som tillhörde det arbetande fotfolket på konserten.

Läs mer om konserten i fredagens LjP och en recension av musiken i lördagstidningen och på helahalsingland.se på fredag.

Mer läsning

Annons