Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen besökte vårdföretag i Ljusdal

/
  • Anders W Jonsson (C), politisk sakkunnig på socialdepartementet, träffade kommunalrådet Sören Görgård (C) på tisdagen för att diskutera LOV, Lagen om valfrihet.

Anders W Jonsson (C), politisk sakkunnig på socialdepartementet, besökte under tisdagen Skandinavisk Sjukvårdsinformation och Ljusdals kommun för att stämma av tankegångarna vid införandet av Lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten.

Annons

SIL har lång erfarenhet av hanterandet av sjukvårdsinformation. Tillsammans med Ljusdals kommun tar företaget fram en modell som är tänkt att appliceras i Ljusdal men även i landets övriga kommuner.

– För regeringen är det spikat och klart med LOV. Vill Ljusdals kommun släppa till så kan SIL:s pilotmodell bli hur stor som helst, säger Anders W Jonsson.

Det var viktigt för Anders W Jonsson att Helena Brink (C), ordförande i omsorgsnämnden, och Sören Görgård (C), kommunalråd, var närvarade vid hans besök i Ljusdal.

– Om kommunen inte skulle släppa till så skulle det vara kört för företaget. Helena Brink har sagt att det är klart att de ska köra på det här, säger Jonsson.

Regeringsrepresentanten har fört frågan om införandet i LOV och ska i veckan besöka bland annat Karlstad för att informera. Anders W Jonsson ska använda en demo från SIL.

– Jag kommer från Hedesunda. Kan jag göra någon nytta för Ljusdal så är ju det roligt.

Mer läsning

Annons