Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjövecka med populär fotbollscup och cykling runt Hennan

/
  • Såhär såg det ut på Cabarécupen i fjol och mycket folk väntas till Thurevallen även detta år när Cabarécupen traditionsenligt inleder Ramsjöveckan den 2 juli.

Fotboll, cykling, mästersångare och skrönor. Det är några av hållpunkterna under årets Ramsjövecka.

Annons

Precis som vanligt kommer årets Ramsjövecka att inledas med den populära Cabarécupen. Den återkommande uppgörelsen i det gröna fältets schack väntas som vanligt dra många lag och storpublik till Thurevallen. Den klarast lysande höjdpunkten på programmet, om man frågar bygderådets ordförande Göran Hammarström.

– Det är nästan årets höjdpunkt alla kategorier, tycker jag. Det är kul för att man får spela boll, det gör man bara en gång per år nuförtiden. Sedan brukar många återvändare vara med, som man spelade med för 20–25 år sedan, säger han.

Från Ramsjöveckan 2015: Klassiska fotbollscupen sparkade i gång årets Ramsjövecka

Just hemvändarna är en av huvudanledningarna till att Ramsjöveckan anordnas år efter år. Ett koncentrat av aktiviteter gör att många förlägger sina besök till Ramsjö just den veckan, enligt Göran Hammarström.

– Den är viktig på det viset, om det inte fanns någon vecka skulle folk komma mer utspritt.

Men man hoppas även på besökare utifrån. Bygderådets ordförande lovar ett varmt välkomnande och rekommenderar ett besök till orten som skiner upp sommartid med sin undersköna natur och vackra läge vid sjön Hennan.

Just Hennan finns det möjlighet att se väldigt mycket av, då en av nyheterna i år är en ungefär sex mil lång cykeltur runt sjön.

Den som vill uppleva Ramsjö utan underkroppens större muskelgrupper kan lämna cykeln hemma och i stället pröva på flugfiske eller besöka Nyhem och Finneby skola som ska ha öppna hus. Ramsjö smedja är öppet hela veckan och där anordnas det konstutställningar. Det bjuds på dans och hembygdsfest på hembygdsgården och i kyrkan framförs musik av den blygsamma sånggruppen MiR – Mästersångarna i Ramsjö.

En annan mästare som ska underhålla är berättaren Anders Sandkvist. Han har prisats för sitt välsmorda munläder och under Ramsjöveckan kommer han att bjuda på skrönor.

Så han ska komma och ljuga en massa?

– Jajamän, så det står härliga till, säger Göran Hammarström.

Ramsjöveckan pågår 2–10 juli.

Mer om Ramsjöveckan 2015: Uppskattad familjedag i Ramsjö

Mer läsning

Annons