Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjö värnar sin kår

/
  • Bygderådets ordförande Lars-Göran Larsson, till höger, överlämnar protestlistorna som gäller räddningskårindragningen i Ramsjö. John Nyman (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, tar emot.

Rör inte vår räddningskår!
Det kräver 220 personer i eller med anknytning till Ramsjö med anledning av att endast ett räddningsvärn kan komma att rycka ut från och med nästa år.

Annons

Bygg-, miljö- och räddningsnämnden sparar drygt en miljon kronor om året på att dra in deltidskåren för räddningstjänsten i Ramsjö. I stället ska ett räddningsvärn rycka ut på bränder, olyckor och vid sjukdomsfall i väntan på ambulans – om någon är tillgänglig. Annars blir det till att vänta på hjälp från exempelvis Ljusdal.

Det Ramsjöborna vänder sig mot är att ett räddningsvärn inte ger samma trygghet eftersom det bygger på frivillighet och inte på schemalagd beredskap.

På tisdagen samlade Lars-Göran Larsson in listorna med 220 namn från Tempo och bygderådskontoret i Ramsjö och åkte till Förvaltningshuset i Ljusdal där John Nyman (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, tog emot eftersom kommunalråden var upptagna.

Mer läsning

Annons