Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjö skola vill dela rektor med Los

Arbetsgruppen för Ramsjö skolas framtid vill ha en förhandling med kommunen för att bli en självförvaltande enhet och delar gärna rektor med Los skola.

Annons

I fredagens tidning berättade vi om hur en majoritet av politiker i utbildningsnämndens arbetsutskott vill att Ramsjö skola ska bli en självförvaltande enhet. Detta för att ge skolan en nystart i strävan att fortsätta med elever från förskoleklass till årskurs 9 i stället för att lägga ner högstadiet som föreslagits på tjänstemannanivå.

Arbetsgruppen för Ramsjö skolas framtid består av skolpersonal, föräldrar och bygderådsrepresentanter. På torsdagens möte beslutade gruppen på samma sätt som politikerna att verka för skolan som en självförvaltande enhet inom kommunen och vill därför ha en förhandling med ansvariga på kommunen.

Det har nämnts en rad möjligheter att lösa rektorsfrågan för skolan och arbetsgruppen anser att "Los-Ramsjö som eget rektorsområde F-9 är den bästa lösningen utifrån lärarnas/elevernas erfarenhet av tidigare samarbete".

– Det är inte så länge sedan som Ramsjö och Los delade rektor och det fungerade bra. Det borde gå nu också även om vi blir en självförvaltande enhet. Det handlar om två små skolor med liknande problem men också med stort engagemang i bygden, säger Lena Knapp, lärare och sammankallande för arbetsgruppen för Ramsjö skolas framtid.

Det finns förhoppningar om att starta självstyret i Ramsjö nästa läsår, det vill säga senast från och med augusti.

– Vi hoppas att vi också får möjlighet till utbildning eftersom det blir en annan driftform där vi har stor möjlighet att påverka mycket i skolan, säger Lena Knapp.

Arbetsgruppen ser också fram mot samarbetet inom glesbygdsskoleprojektet som organisationen Hela Sverige ska leva har startat.

– Det är något som inte enbart gynnar skolan utan det känns också som att hela bygden kan ha nytta av det, säger Lena Knapp.

Mer läsning

Annons