Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjö Folkets hus säljs

/
  • Snön och kylan ligger tät kring Folkets hus i Ramsjö, som nu kommer att bjudas ut till försäljning på den öppna marknaden.

Ramsjö Folkets hus ska säljas på den öppna marknaden. Det beslutade folkets husföreningens medlemmar enhälligt vid tisdagskvällens årsstämma.

Annons

Egentligen togs redan vid den förra stämman för ett år sedan ett beslut om att sälja Folkets hus. Under det år som gått har inga åtgärder vidtagits i den riktningen. Nu börjar föreningens kassa sina, det egna kapitalet är på väg att rinna ut och en försäljning är enda vägen för att kunna rädda byggnaden.

Tragiskt var ett ord som hördes vid den välbesökta årsstämman på tisdagskvällen, ett 30-tal medlemmar var närvarande. Det är nämligen 100 år sedan Folkets husföreningen bildades, den 16 oktober 1912, och det jubileet fick en sorgkant, när föreningen nu tvingades konstatera att den inte längre har tillgångar för att täcka kostnaderna för att kunna behålla byggnaden.

Visserligen finns i nuläget drygt 70 000 kronor innestående på bankkonton, men skulder i form av fakturor för bland annat fasta avgifter för el och vatten, riskerar att helt urholka det egna kapitalet.

Vid mötet rapporterades att två spekulanter gett sig till känna. Inga anbud har lämnats, men intresset från dessa bedöms som mycket stort. Vilka spekulanterna är är man förtegen om, men man hoppas att en försäljning ska kunna leda till någon form av företag, som kan gynna en i övrigt hårt prövad kommundel.

Beslutet blev att föreningen bjuder ut Folkets hus till försäljning på den öppna marknaden.

Mer läsning

Annons