Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raggarrunda för 85-åringar

/
  • Gratis raggarbil till gratis middag. Det ordnar Lilian Hjorts sygäng med basen själv vid ratten. Övriga i bilen är från vänster Karin Fredriksson, May Åström, Astrid Walter och Kerstin Sundkvist medan Asta Nylund, Marianne Persson och Ingrid Rehn väntar utanför tillsammans med bilägaren Nisse Ekström.

Alla över 85 år i kommunen kan få gratis skjuts till gratis middag på hembygdsgården den 28 maj. Och det i raggarbil.

Annons

Lilian Hjort och hennes sygäng var den största finansiären då det arrangerades jul för ensamma i december . Med ett lotteri hade gänget dragit in 10 000 kronor till evenemanget.

Nu är det dags igen. De flitiga damerna i sygänget har ordnat ett nytt lotteri, som den här gången drog in 12 000 kronor.

– Det är en fantastisk insats de här damerna gör. De syr, de skänker vinsterna och sedan skänker de intäkterna, säger Roger Walter i Frivilligcentralen.

Resultatet av det senaste lotteriet kommer att märkas lördagen den 28 maj. Då står nämligen Lilian Hjorts sygäng som arrangör för en middag på hembygdsgården i Ljusdal.

Middagen är "en hyllning till dom som byggde Sverige så bra", som det heter i programförklaringen.

Tanken är att alla invånare över 85 år ska bjudas in.

– Det finns tolv äldreboenden i kommunen plus att många gamla bor hemma. Många har färdtjänst men de som så önskar har vi tänkt bjuda på skjuts, säger Roger Walter.

Det blir inte vilken färdtjänst som helst. Det blir en tur i gammeldags raggarbil.

Nisse Ekström nappade direkt då han fick förfrågan om att bjuda på skjuts.

– Det behövs ett antal bilar så ska jag försöka samla ihop några till, säger Nisse.

Mer läsning

Annons