Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektslut för samverkan i kommunen

/
  • Det var ett mäktigt eldkonstverk som avslutade projektet Ljusdals Romeo och Julia. Det var så stort att någon larmade räddningstjänsten...

Med modern teknik kopplades de fem delar som bildar Ljusdals kommun samman för att diskutera kring orternas och kommunens identitet.

Annons

Det fungerade väl inte hundraprocentigt. Det blev en rejäl försening på söndagseftermiddagens program. Och när väl samtalet kom igång var det svårt att få till en diskussion mellan orterna eftersom det var en fördröjning mellan "centralen" på Riobiografen i Ljusdal och de fyra "filialerna". Tekniken tillät dessutom bara en röst i taget.

Före detta ungdomsstrategen Lovisa Michelsson, Järvsö, och prisade amatörskådespelaren Magnus Johansson, Färila, höll i trådarna genom att spela ett syskonpar som inte riktigt drog jämnt.

– Kontentan av diskussionen blev väl att vi i kommunen bör dra åt samma håll, sa kultursamordnaren Marie Karlsson om diskussionen som lockade 50-talet personer till Riobiografen i Ljusdal men betydligt färre på övriga platser i kommunen.

På söndagskvällen fick ett fem meter högt eldkonstverk på Östernäs, nära Kyrksjön, avsluta projektet Ljusdals Romeo och Julia. Det var en stor eldpelare som genom finurlig konstruktion tände fem mindre eldar.

Mer läsning

Annons