Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektet betalade musik vid tv-show

När Postkodlotteriet fördelade miljontals kronor i ett tv-sänt program från Järvsö hamnade notan för musiken hos Stenegårdsprojektet LLL. Men skriftväxlingen med Tillväxtverket om dessa pengar blev aldrig offentlig i kommunens diarium.

Annons

Det var i slutet av sommaren 2008 som TV4 sände en sekvens från det välbesökta arrangemanget på Stenegård då 7,8 miljoner kronor från Postkodlotteriet regnade över 538 Järvsöbor.

I samband med detta fick de hundratals personer som trängdes på Stene musikunderhållning från Engmans Kapell, Jörgen Åberg, Johanna Hertzberg Bölja, Moa Silfver och Låtverkstans ungdomar.

Det som många inte vet är att notan för musiken på drygt 16 500 kronor hamnade hos EU-projektet Stenegård LLL och att det var först i början av 2009 som studieförbundet Bilda fick betalt.

Detta framgår av handlingar från Tillväxtverket där Roland Hamlin, projektkoordinator, motiverar kostnaderna för projektledaren Michael Angelryds musikbeställning med att det var ett strålande tillfälle stort massmediagenomslag. Därför ansågs det motiverat att betala musiken som en marknadsföringsåtgärd – trots att det var TV4:s arrangemang.

– Vi godkände också kostnaden inom ramen för marknadsföring, säger Carmen Lundkvist, granskningshandläggare på Tillväxtverket i Gävle.

Mer läsning

Annons