Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt ska stödja arbetsgivaren

/
  • Margaretha Krantz, Arbetsförmedlingen, och Lise Dyröd, Utvecklingscentrum, arbetar med Arbetslivsintroduktionsprogrammet respektive projektet Återinträde på arbetsmarknaden.

Arbetsförmedlingen vill skapa bättre förutsättningar för personer som återigen ska ut på arbetsmarknaden efter en viss tids sjukdom. Tillsammans med utvecklingscentrum vill förmedlingen därför stödja företag och arbetsgivare.

Annons

Arbetslivsintroduktionsprogrammet, för personer vars dagar med sjukpenning eller tidsbegränsad sjukersättning har tagit slut, påbörjades i januari och har nu pågått i drygt tre månader. Nu breddar man programmet för att kunna erbjuda stöd i projektet Återinträde på arbetsmarknaden. Det hela är ett samarbete mellan utvecklingscentrum och arbetsförmedlingen. Tänket är inte nytt men arbetsförmedlingen vill få bredd på det, förklarar Margaretha Krantz från arbetsförmedlingen i Ljusdal, och därför utökar man programmet.

– Tanken är att jag ska ha kontakt med arbetsgivare för att hjälpa och stödja dem, säger Lise Dyröd projektledare från utvecklingscentrum.

Samarbetet med utvecklingscentrum fortsätter året ut, sedan ska det utvärderas för att se hur värdefulla insatserna varit och om företagen uppskattat stödet som erbjudits.

Mer läsning

Annons