Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för ny teater: Lik till salu på Svens i Hovra

/

I år blir det premiär för nystartade Hälsingevänner Teaterproduktion, och man startar med komedi i utomhusteaterformat. Scenplats är anrika Svens i Hovra.

Annons

Pjäsen man debuterar med är Lik till salu av Dario Fo.

– Den utspelar sig på ett gästgiveri och Svens i Hovra är ju också ett gammalt gästgiveri, så det kändes väldigt passade, säger Jonas Söderlund, producent.

Det är väldigt teatertätt i Hälsingland – och kanske särskilt i Ljusdals kommun – i sommar, men det fanns plats för en uppsättning till, tycker Jonas Söderlund.

– Vi tyckte att den här delen av kommunen behövde sin egen teater och utomhusscener finns det inte så många av. Här på Svens kommer läktaren där publiken ska sitta att utgöra den fjärde väggen runt gårdsplanen, som blir vår scen med gästgiveriet som bakgrund. Det hoppas vi ska göra så att publiken känner sig som att de är med i pjäsen, att det blir en levande miljö.

Jonas Söderlund är uppvuxen i Näsberg utanför Färila men studerar just nu produktion och eventarrangör i Nyköping. Skådespelarna i den fem man starka ensemblen har också mestadel lokal anknytning, några är inlånande från Scensation, som i år vilar från föreställningar på Träteatern.

Föreställningarna blir fyra till antalet och ingår i Färilaveckan. Speldatumen är 8–12/7.

Mer läsning

Annons