Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för ett unikt klassrum

/
  • Välkomna till ert nya, fina klassrum, sade från vänster Anders Larsson, Kinnarps, Inge Sjölund, Kinnarps, Kajsa Olofsdotter Lundström, klasslärare, Kjärstin Öhman, rektor, och Gunnar Karlsson, Kinnarps.
  • Stolen har gaspatron, viktratt, sitsförskjutning och fotring, förklarade Gunnar Karlsson från Kinnarps.
  • Färilabon Inge Sjölund är Kinnarps lokala säljare i Hälsingland. Här tillsammans med klasslärare Kajsa Olofsdotter Lundström och rektor Kjärstin Öhman.
  • – Det var kul att vinna och resultatet blev jättebra, sade eleven Jesper Dolk.
  • Så här ser arbetsmiljön ut i det nya klassrummet. En avdelare i form av skärm mellan elevplatserna har Kinnarps aldrig tidigare monterat.
  • På de nya stolarna kan eleverna åka, snurra och gunga. Hurtsarna ger fina förvaringsmöjligheter.

Klass 6:1 på Stenhamreskolan fick sin dröm förverkligad. Det nya klassrummet har möblerats för 100 000 kronor. Ett likadant finns ingenstans i världen.

Annons

På torsdagen var det tårtkalas hos klass 6:1 på Stenhamreskolan. Möbelföretaget Kinnarps bjöd på kalaset för vinsten i tävlingen "Framtidens klassrum".

Men tårtan var bara en liten del av priset. Klassen möttes nämligen den första skoldagen av ett helt nymöblerat klassrum efter en investering på över 100 000 kronor.

– Ni är unika och det var ni som kom på det här. Tack för att vi fick använda era fina idéer, sade regionchefen Gunnar Karlsson från Kinnarps.

Bekväma stolar på hjul med en rad inställningsmöjligheter och bänkar med egna hurtsar och en avdelande skärm är huvuddragen.

– Det är sällan vi tänker på barnen då vi pratar ergonomiskt riktig arbetsmiljö. Nu har vi fått den möjligheten, sa klassläraren Kajsa Olofsdotter Lundström.

Mer läsning

Annons