Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postplan piffas upp

/
  • Emma Nordebo Snygg, gatu- och parkchef i Ljusdals kommun, och Evelina Envall, centrumledare för Ljusdal i Centrum, vid fontänen på Postplan. De kommande veckorna kommer torget att genomgå en uppiffning.

Nu ska Postplan i Ljusdals centrum bli en mer attraktiv plats att vara på. I veckan ska bänkarna målas om, och om två veckor kommer ett lekdjur att placeras på torget.
– Vi måste göra något, vi kan inte låta Postplan se ut som det gör idag, säger Emma Nordebo Snygg, gatu- och parkchef i Ljusdals kommun.

Annons

Nu drar arbetet med att göra Postplan till en attraktiv och händelserik samlingsplats igång. Ommålning av bänkar, ett lekdjur och en scen ingår i planen som ska färdigställas under sommaren. Det är ett samarbete mellan Ljusdal i Centrum och Ljusdal kommuns gatukontor.

– Vårt mål är att på Postplan möts man och här ska det hända saker. Det här är ju också Ljusdals enda riktiga torg, säger Emma Nordebo Snygg.

Det handlar om mindre åtgärder för att piffa upp torget, förklarar Evelina Envall, centrumledare för Ljusdal i Centrum. Just ett mer ompysslat Postplan har efterfrågats av många Ljusdalsbor i de undersökningar som gjorts.

– Vi arbetar för att Postplan ska bli ett uterum där människor känner för att träffas och de vill vara, säger Evelina Envall.

Mer läsning

Annons