Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posthuset i Färila ska säljas

Posthuset i Färila är utlagt till försäljning. Skälet är att ägaren, Ljusdalshem, vill testa marknaden och se om det finns företagare som är villig att köpa fastigheten och etablera någon form av verksamhet på orten.

Annons

Det är Ljusdalshems styrelse som tagit initiativet till en försäljning.

– Det finns företagare som har visat intresse för fastigheten och i det läget vill styrelsen se om det gå att sälja den. Att få en företagare som köper fastigheten och etablerar verksamhet där är bra både för orten och för oss.

– Vi vill testa och se om det går att sälja fastigheten. Men det ska ske till rätt pris, säger Ljusdalshems vd Richard Brännström.

Hur många företagare som visat intresse för Posthuset är dock i nuläget oklart. Skulle Ljusdalshem lyckas att locka företagare att etablera företag i Posthuset blir det ett välkommet tillskott i Färila.

På Kärleksstigen i Färila har man tömt en hyreslänga och enligt vaga planer ska där bli trygghetsboende i framtiden.

Kommunen hyser goda förhoppningar, även om planerna än så länge är vaga, om att via Statens bostadsomvandling; SBO, kunna få pengar för att bygga trygghetsboende någonstans i kommunen.

– Vi hoppas naturligtvis, men vi har i det här läget inte bundit oss för någon konkret plats för ett trygghetsboende, säger Ljusdalshems och tillika Servicehusbolagets vd Richard Brännström.

Oavsett vad som händer i förhandlingarna med SBO kommer hyreslängan på Kärleksstigen att i framtiden användas för specialboende, något annat finns inte i planerna.

Mer läsning

Annons