Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerdialog ska skapa bättre företagsklimat i Ljusdal

/
  • – Jag tycker det här är ett bra steg i rätt riktning, säger kommunalrådet Lars Molin (M) om företagardialogen som hålls på måndag.

På måndag bjuder Närljus in företagare och politiker till en dialog som man hoppas ska resultera i ökad förståelse och bättre kommunikation parterna emellan.

Annons

Det rör sig inte om någon krissituation, men det finns stora möjligheter till förbättring när det gäller klimatet för företagare i kommunen, menar Närljus Birgitta Bagge Strid.

– Det är helt okej nu, men jag tror alltid att man kan göra mer för att förstå varandras vardag, säger hon.

Till mötet, som hålls i Ljusdals folkpark, väntas ett femtiotal lokala företagare från olika branscher samt representanter från de politiska partierna. Företagarna har getts möjlighet att på förhand skicka in frågor men kommer även kunna ställa dem på plats.

Att mötas på det här sättet har det funnits planer på en längre tid och nu vill man skapa en tradition. Tanken är att hålla dessa dialoger två gånger per år. Det är något som välkomnas av kommunalrådet Lars Molin (M).

– Jag har också känt och upplevt att vi behöver söka och hitta nya arenor för diskussioner, säger han.

Lars Molin tycker att det krävs en förbättring av företagsklimatet i kommunen och pekar på Svenskt näringslivs företagsbarometer där Ljusdals kommun hamnade på plats 257 i den senaste mätningen.

– Det är inte bra att vi ligger så långt ner, det kan bli mycket bättre.

Främst tror han att det beror på brister i kommunikationen av information.

– Det finns en avsaknad av dialog. När man möter företagare får man ofta synpunkter på kommunala verksamheter. Jag känner också att tjänstemännen har ett behov av att veta vad företagen tänker.

Lars Molin tror att diskussionen kan komma att handla om allt från frågor kring handläggningstider för planärenden till frågor om utbildning.

Mer läsning

Annons