Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker bad tjänstemän dricka vin

Nya rön kommer fram om stämningen i och kring utbildningsnämnden i Ljusdal.
I ett mejl, vars offentlighet politikerna tvistade om, fick tjänstemän rådet att ta piller och dricka vin om de kände sig rädda.

Annons

På onsdagen kom nya turer kring samarbetsklimatet mellan politiker och tjänstemän i utbildningsnämnden när nämndsledamöterna Marie Mill (SRD) och Torsten Hellström (M) begärde ut e-posthandlingar eftersom de hört att de var omskrivna i en korrespondens mellan tjänstemän och utbildningschefen Stefan Meuller.

Stefan Meuller förklarar det som en arbetsmiljöfråga och att han har försökt skydda sin personal. Till sitt stöd har han haft råd av sakkunniga.

Ordförande Malin Ängerå (S) ansåg dock efter konsultation att nämnden fick pröva om e-posthandlingarna skulle lämnas ut endast till de två berörda politikerna. S och V ville inte göra det men fick ge sig mot övriga. Därmed blev handlingarna allmänna.

I mejlet om Torsten Hellström skriver två tjänstemän till Stefan Meuller att det var otrevligt när M-politikern kom till deras kontor och frågade varför de inte tyckte om att träffa nämnden. Hellström ska, enligt mejlet, ha raljerat och erbjudit "alvedon och vin" som en lösning före föredragningar i nämnden.

Torsten Hellström anser att frågan fått för stora proportioner och att han inte ville skrämma några medarbetare, utan hellre ville ta det lite skämtsamt. Men han förnekar inte det han sagt.

Mer läsning

Annons