Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt efter snatteri som blev rån

Ett snatteri blev till rån när de misstänkta gärningsmännen med våld gjorde sig fria från en butikskontrollant och tog till flykten. Polis sökte med hund efter männen men fann inga spår.

Annons

Det var vid 13.30-tiden på torsdagseftermiddagen som en butikskontrollant upptäckte två män som snattat varor på Dollarstore i Ljusdal. Kontrollanten grep tag i den ena mannen med syfte att hålla honom kvar tills polisen anlände. Men den andre misstänkte hade andra planer. Med knuffar och genom att dra i sin kumpan lyckades han få dem båda fria och de kunde springa från platsen.

Tre polisenheter kallades in för att söka efter männen. En polishund som var i tjänst i Bollnäs kördes också upp till Ljusdal för att hjälpa till. Efter ett par timmar avbröts dock det aktiva sökandet efter männen och en allmän spaning utlystes.

Eftersom männen använde våld för att göra sig fria från butikskontrollanten rubriceras händelsen som rån i motvärnsfall.

Två timmar senare utsattes butiken återigen för snatteri, den gången av två flickor 10 och 13 år gamla. Två timmar efter det var det dags igen, den gången var det en 14-årig flicka som snattade varor till ett värde av 20 kronor. 18.30 gjorde sig ytterligare en 14-årig flicka skyldig till snatteri i samma butik. Samtliga flickor överlämnades till vårdnadshavare efter förhör.

Mer läsning

Annons