Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder branden

/

(UPPDATERAD ONSDAG 10.55) Tio personer klarade sig ut ur ett brinnande flerfamiljshus i Tallåsen i Ljusdals kommun på måndagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen var övervåningen helt övertänd.

Annons

Efter branden som totalförstörde ett flerfamiljshus i Tallåsen sent på måndagskvällen har en polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats av polisen. Inte av fastighetsägaren som vi tidigare uppgivit.

Enligt vittnesuppgifter startade branden vid en grupp trädgårdsmöbler som stod i husets loftgång. Därefter har branden spridit sig till vindsloftet som snabbt var helt övertänt.

En tekniker från Hudiksvallspolisen var under tisdagen på plats för att göra en teknisk undersökning vid brandplatsen. Undersökningen har fastställt att branden startade i loftången på det övre planet. Teknikerna har inte kunnat hitta någon naturlig orsak till branden men det finns heller inget som tyder på att den skulle vara anlagd.

Larmet om branden kom strax efter klockan 23 på måndagskvällen. Enligt räddningstjänsten fanns ett tiotal personer i fastigheten när den började brinna. Samtliga klarade sig undan svårare skador.

En vittnesskildring från en man som räddade ett äldre par ur sin lägenhet där de låg och sov när branden härjade kan ni läsa i onsdagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons