Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisanmäld förening i Seko-härvan fortfarande aktiv: "Vi har fått stugan klar i Malung"

Trafiksäkerhetsföreningen är föremål för en brottsutredning och två tvistemål. Ändå pågår fortfarande aktiviteter. Bland annat marknadsförs en fritidsstuga i Malung på föreningens Facebooksida. Där utlovas Seko-medlemmar 50 procent rabatt på hyran.

Annons

– Vi har samma mål som vi har haft hela tiden, att jobba med trafiksäkerhetsfrågor och att gynna Seko Väg och Ban-medlemmar lokalt i Gävle-Dala och skapa ett mervärde. Det har varit vår syn och vårt jobb hela tiden, och det är det fortfarande, säger Bosse Hedin.

Se även första delen: Sällsynt intervju med Bosse Hedin om Seko-härvan: "Vi företräder inte Seko"

Enligt Bosse Hedin ägnar sig föreningen bland annat åt trafiksäkerhet.

– Tidigare har man varit ute och mätt hastigheter runt skolor, vägarbeten. Vi har fått en förfrågan om att hjälpa till i sommar. Men det är lite svårt nu under rådande omständigheter, men vi försöker att engagera folk fortfarande. Men intresset har naturligtvis svalnat lite.

För några år sedan köpte Bosse Hedin två obebyggda fastigheter i Malung. På den ena har ett fritidshus byggts, vilket ett företag som heter Exvia AB har bekostat.

Läs också: Seko-föreningens villavagn finns i Malung

Företaget startades 2013 av fritidsföreningen, som nu kallas för en trafiksäkerhetsförening. När Bosse Hedin avskedades från sitt arbete som ombudsman på Seko överlät han den fastigheten och en annan i Dalarna till Exvia AB.

– Vi har fått stugan klar i Malung. Så den är under uthyrning, säger Bosse Hedin.

Stugan kan enligt Bosse Hedin hyras av vem som helst.

– Den är uthyrningsbar för alla, men i första hand medlemmar i Seko Väg och Ban Gävle-Dala. De har 50 procent rabatterad hyra.

Var ska medlemmarna vända sig om de vill hyra stugan?

– Då får de vända sig till Väg och Ban Trafiksäkerhetsförening.

I form av dig då?

– Nej, i Malung har vi uthyrningspersonal.

Jonas Pettersson, kanslichef på Seko-förbundet, är förbryllad över hela upplägget.

– Jag kan inte betrakta det som annat än kvalificerat skitsnack. De har ju ingen aning om vem som är medlem i Seko och själva är de inte längre medlemmar i Seko och har inga fackliga uppdrag. Att de skulle utge sig för att företräda Sekos medlemmar är bara löjligt och saknar all logik.

Det finns också en strandnära fritidsanläggning kallad Vikarudden norr om Ljusdal som ägs av Bosse Hedin. Enligt P4 Gävleborg har han ett avtal med fritidsföreningen, som hyr anläggningen fram till 2024.

Läs också:

Sjönära fritidsanläggning kopplas till Seko-härvan

Seko-pengar betalade polisanmäld renovering och spa

För det har Bosse Hedin fått en hyra på 300 000 kronor mellan 2010 och 2015. En hel del investeringar har lagts på bland annat renoveringar, en ny brygga och utespa.

Ingen medlem har dock hittills fått tillgång till anläggningen. Och frågan är om området kommer att bli tillgänglig framöver

– Under rådande omständigheter håller man på att titta på om man ska ha kvar det eller inte. Men det ska man nog. Men all verksamhet skulle starta under 2015-2016. Men under rådande omständigheter har det blivit lite grus i maskineriet, säger Bosse Hedin.

Läs också:

14 miljoner av medlemmarnas pengar saknas i klubbkassan

Fortsatt mysterium var Seko-miljonerna finns

Åklagaren misstänker brott i Seko-härvan

Mer läsning