Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal vill ha låsta kommundörrar

Omsorgsförvaltningens personal sågar sin arbetsmiljö. Företagshälsovården skriver till kommunledningen med förnyade krav på att låsa dörrarna till kommunens förvaltningar

Annons

I dag är Förvaltningshuset i Ljusdal helt öppet på vardagar utom vid lunchtid. Många upplever det som välkomnande.

Att bygga om för mer planerade besök på förvaltningarna har varit uppe till diskussion i flera omgångar. I februari återremitterade kommunstyrelsen ärendet för att bland annat utreda andra alternativ. Kommunstyrelsen vill ha skriftliga handlingsplaner och skriftliga rutiner enligt Arbetsmiljöverkets krav när frågan återkommer.

Nu ställer Företagshälsovården Priserva krav på att frågan bör upp igen snarast. Personalen på omsorgsförvaltningens individ- och familjeomsorg upplever inte sin svåra arbetssituation som bättre trots att det hänt en del efter en skyddsrond.

– I det här fallet är fack och vi arbetsledningen helt eniga. Det är inte bra med ett så öppet förvaltningshus som vi har här i Ljusdal. Det bästa vore att bygga om så att besökare får anmäla sig i receptionen på nedre planet och bli visade till rätt plats. Nu kan folk irra omkring lite hur som helst och det är väl inte bra ur besökarens synvinkel heller, anser socialchefen Marita Wikström.

Personal på Omsorgsförvaltningen och miljöenheten har drabbats av hot. Men enligt Marita Wikström kan de olåsta dörrarna och de många spontanbesöken ändå tära på personalens arbetsmiljö.

Mer läsning

Annons