Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Perra" byter bil mot båt

/
  • I 21 år har

Efter att i flera år ägnat sig åt bilaffärer i Ljusdal och fastighetsaffärer i fjällvärlden vänder Per-Olof "Perra" Erhardsson som nybliven delägare till briggen Gerda i Gävle blickarna mot kusten.

Annons

Det är inga långa betänketider som gäller när "Perra" Erhardsson gör avgörande val i sitt liv.

– Bengt-Olov Andersson ringde mig i måndags i förra veckan och frågade om jag ville vara med och lägga ett bud på briggen Gerda. Han ville ha ett snabbt svar, berättar "Perra" Erhardsson.

Redan på tisdagen hade han svarat ja och på torsdagen fick de besked om att deras bud antagits.

– Det här är ett helt affärsmässigt beslut och jag ser i briggen Gerda en möjlighet att göra en god affär, där det finns möjligheter att göra en vinst.

– Vi har ännu inte tagit några avgörande beslut. Vi ska undersöka vad som krävs för att göra henne sjöduglig. Visar det sig att det krävs för stora kostnader och för mycket arbete kan det mycket väl bli så att vi lägger henne vid kaj, plastar in henne och låter henne bli vandrarhem eller restaurang. Kanske finns det någon annan som är villig att göra något bra av briggen Gerda, i så fall kanske vi säljer henne vidare.

Han är född i Ygsbo och bodde under tidiga barnaår i Borr innan familjen byggde egen villa i Nore. Efter verkstadsskola och examen som maskiningenjör vid fackskola fick han anställning som linjeingenjör hos Vattenfall i Stockholm.

Liksom i fallet briggen Gerda blev det ett snabbt beslut när han plötsligt bytte yrkesbana.

– En kamrat hade en entreprenadmaskin, så en dag åkte jag till Eskilstuna och tittade på en dumper. Jag köpte den utan att ens ha provkört den, berättar han.

Den enda dumpern fick senare sällskap av ytterligare 7-8 entreprenadmaskiner i ett nystartat företag. I 15 år drev han företag med entreprenadmaskiner innan han för 21 år sedan övergick till att driva bilfirma i Ljusdal.

Bilar, fjälltomter och en båt vid kaj I Gävle, det är vad "Perra" Erhardsson kommer att ägna sig åt.

Mer läsning

Annons