Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer poppis hos politiker

/
  • Sex av åtta partier i fullmäktige var representerade vid debatten som PRO:s samorganisation, med ordförande Anna-Maria Winblad i spetsen, hade bjudit in till.

Mycket välvillig inställda till pensionärers behov och för det mesta ganska eniga var de politiker som diskuterade äldrefrågor på inbjudan av PRO på onsdagseftermiddagen.

Annons

Om debatten för de unga hettade till en aning (som du kan läsa om på föregående uppslag) så var de politiker som kommit till församlingsgården i Ljusdal för det mesta rörande eniga:

– Vilka vill återinföra bidraget till pensionärsorganisationerna? frågade moderatorn Hasse Persson. Räck upp en hand!

Och lydigt sträcktes sex händer upp i luften.

– Visst går det bra? sa Hasse Persson till den 25-hövdade publiken. Nu vet ni det, bidraget kommer tillbaka vem som än vinner valet!

Företrädarna för sex av åtta partier i Ljusdals fullmäktige fanns på plats och de fick svara på frågor om allt från tillgänglighet, boende, hemtjänst och färdtjänst till frågor om mat och inflytande.

Som slutkläm fick politikerna en minut var att försöka värva pensionärernas röster:

– Vad vill ni först och främst göra?

Och som svar på den frågan fick pensionärerna löften om allt från bra äldreboenden, mer personal i äldreomsorgen, att slippa bli separerade från sin partner, till att få bättre inflytande.

Mer läsning

Annons