Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till bättre ungdomshälsa

/
  • Louise Albansson och Lena Aune, längst fram, har demokratiområdet, Ulrika Nordlund och Maria Persson hälsofrämjande arbete och Annika Öhlén alkohol- och drogförebyggande arbete.

Jobbar du i skolans matråd, med att ungdomar ska låta bli alkohol och droger eller kanske med att göra barn och ungdomar mer medvetna om sina rättigheter. Då finns det pengar att söka från kommunens folkhälsoråd.

Annons

Folkhälsorådet har även tidigare delat ut pengar till sådant arbete. I år provar de ett nytt grepp. De väljer att koncentrera sig på tre av de elva områden som staten har bestämt är viktiga för en god folkhälsa. De tre områdena är demokratifrämjande, hälsofrämjande och alkohol- och drogförebyggande arbete.

Det finns sammanlagt 75 000 kronor att fördela. Pengarna har lagts i tre "påsar" på 25 000 kronor vardera för de tre områdena.

Skolor, organisationer och föreningar kan söka pengar ur påsarna. Söktiden pågår tills pengarna tagit slut.

Om man har en idé, men inte riktigt vet hur man ska förverkliga den, kan man vända sig till de människor på kommunen som jobbar inom området för att få råd.

– Vi prioriterar projekt som barn och ungdomar själva tagit initiativ till, det är då det får riktig slagkraft, säger de från folkhälsorådet.

Mer läsning

Annons