Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle fångade norrskenet i Järvsö – se de otroliga bilderna

/
  • Elljus från centrala Järvsö bjuder upp till dans med norrskenet.
  • Den här bilden är tagen i riktning norrut från Kåsjö, Järvsö. I mitten skymtar Hybo klack.
  • Även denna bild är tagen i nordlig riktning från Kåsjö sett. Pelle Nyberg har använt sig av en lampa för att få till det effektfulla röda skenet i bilden.
  • Pelle Nyberg.

På tisdagskvällen kunde den som var vaken bevittna ett av naturens vackraste skådespel när ett norrsken dansade över himlavalvet. Pelle Nyberg i Järvsö tog med sig kameran och fångade det hela på en serie fantastiska bilder.

Annons

Minusgraderna kom krypandes och Pelle Nyberg bestämde sig för att gå ut och byta däck på bilen när han upptäckte att himlen badade i grönt. Han berättar att han var frusen och less. En stund övervägde han att gå in och sätta sig i värmen i stället för att stanna ute.

– Så det var nära att det inte blev något. Men man måste ta sig i kragen, säger Pelle Nyberg.

Så det gjorde Pelle. Han tog med sig sin fotoutrustning och vandrade ner till Ljusnans strand från hemmet i Kåsjö, Järvsö.

– Jag gick ner till vattnet för att få med speglingar och lite träd i förgrunden.

Fotointresset har han haft i femton år och favoritmotiven är natur och forsaktiviteter. Hans egna tips till den som vill fånga norrskenet på bild lyder:

– Stativ och fjärrkontroll. Och så ska man kunna ställa kameran manuellt. Det är slutartider på uppåt en och en halv minut.

I ett par av bilderna har Pelle dessutom använt sig av en lampa för att få till det röda skenet i förgrunden.

Pelle har delat ett par av bilderna på Facebook. Där hade de på mindre än ett dygn delats, kommenterats och gillats av tusentals människor.

– Det är jätteroligt, jag får ganska lite gjort i dag för jag sitter och kollar likes, skrattar Pelle Nyberg.

Mer läsning

Annons