Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskträffen jubilerade

/

Det var trångt och varmt när spelmansstämman Påskträffen gick av stapeln för 20:e gången. Varken spelmän eller publik svek traditionen och det var fullsatt i Färila hembygdsgård när stämman drog igång.

Annons

Ett 40-tal spelmän och över 100 besökare skapade en mysig atmosfär inne i hembygdsgården på långfredagskvällen. Arrangörerna hade ställt upp mer stolar än de trodde behövdes. Men när publiken började strömma till fick arrangörerna bära upp fler stolar till övervåningen, där det stora allspelet skulle äga rum.

– Det är 20:e året vi gör det här och som det ser ut nu är det bara att fortsätta köra på, säger Magnus Berggren, vice ordförande i hembygdsföreningen, och skrattar.

Stämningen var god och spelmän hade slagit sig ner varhelst det fanns plats. En av dem som hamnat lite utanför allspelsrummet var Färilabon Olle Nilsson:

– Det är så trångt därborta, då är det bättre att sitta här. Sedan är det inte riktigt min repertoar som är på allspelet heller så jag avvaktar lite och spelar bara med på det jag kan nu, säger han.

Men trivs på Påskträffen, det gör Olle Nilsson.

– Det här är tradition i Färila på långfredagen. Förr var det ju så att man inte skulle göra något på den dagen, det var allvarligare då. Nu är det lite lättsammare, säger Olle Nilsson och ler.

Bertil Haglund sitter en bit bort, också han gillar Påskträffen.

– Det är mycket dragspelsmusik, det får man aldrig höra i radion vet du. Men här kan man göra det, säger han medan han spelar vidare på sitt dragspel.

En av dem som bjöd på dragspelsmusik under kvällen var Lill-Stickan, som var speciellt inbjuden som gästartist till 20-årsjubileet.

Mer läsning

Annons