Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partierna i Ljusdal bättre i nätkampen

Kampen på internet har hårdnat mellan partierna i Ljusdals kommun. Det är inte lika många plumpar i nätprotokollet som 2006.

Annons

Vid en snabb genomläsning för ett par veckor sedan av de åtta fullmäktigepartiernas plus Sverigedemokraternas hemsidor för Ljusdal var det kraftigt övertag för Moderaterna.

M fortsätter att vara i tätposition med en lättillgänglig lokal hemsida om man börjar på partiets huvudhemsida. Väl framme finns det många klickbara flikar med massor av information, kontakter och mervärde i form av vidarehänvisning till sociala mediet facebook och bloggare som lokale ordföranden Lasse Molin.

Centern var redan i förra valet duktig på lokal nätinformation och det håller i sig. Svårt bara att ta sig fram från rikssidan.

Socialdemokraterna har kommit starkt på slutet men det är som i C:s fall lite svårt att hitta Ljusdalssidan från rikshemsidan. Men sedan uppfylls de flesta kraven även om hemsidan kan kännas lite rörig med allt som partiet vill ha med.

Vänsterpartiet är ett av detta valets sorgebarn när det gäller lokal valinformation på nätet. Väl framme på Ljusdalssidan är det bara ett boxnummer, en telefonkontakt (utan namnangivelse) och ett fält där det går att lämna meddelande.

Kristdemokraterna i Ljusdal är inte mycket bättre. Det finns ingen möjlighet till e-postkontakt och Ljusdalssidan innehåller bara kort upplysning om valmöten och visar KD:s fullmäktigelista.

Mer läsning

Annons