Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partier kommer inte in på skolan

Skolledningen på Slottegymnasiet har beslutat att släppa in poltitiska partier endast en dag inför valet. Ungdomsledare och kommunala politiker är kritiska till beslutet och ser ingen rimlighet i att stänga partier ute.

Annons

– Det blir för rörigt på skolan om vi ska låta partier låta komma och gå som de vill, säger Inga-Lill Öjemark, rektor för bland annat samhällsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet på Slottegymnasiet.

Gymnasieskolans skolledning har i samråd med skolans personal och elevråd beslutat att inte släppa in något parti på skolan inför valet.

– I stället bjuder vi in partierna som är representerade i kommunfullmäktige till en debatt i början av september, förklarar Öjemark.

– Självklart är det bra att man bjuder in till debatt, men jag tror att den bästa långisktiga planen är att stå för öppenhet. Min erfarenhet är att ungdomar som inte är politiskt intresserade inte heller har chans att bli det under ett enstaka tillfälle, säger Niklas Fredriksson distriktsordförande för MUF, moderata ungdomsförbundet.

Inte heller Patrik Lundqvist, distriktsordförande för SSU, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, tycker att en enskild debatt är en bra väg att gå.

– Det finns redan kritik mot att politiker inte bryr sig om ungdomarna och sina väljare mer än en dag om året, en endagsdebatt späder ju bara på de tankesätten hos ungdomarna, förklarar Lundqvist.

Mer läsning

Annons