Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På vandring med Mulle

/

Under lördagen bjöd friluftsfrämjande och kyrkan på familjedag i Järvsö. På vandringen runt kyrkön väntade både Skogsmulle, Laxe och Skräplisa på att undervisa barn och vuxna hur man bär sig åt i naturen.

Annons

– Kollikokk!

Det lustiga lätet hörs flera gånger under vandringen kring kyrkön. Tvärtom vad man skulle kunna tro är det inte något fågelskri. Kollikokk är Skogsmulles alldeles egna lockrop. Den som för dagen bär upp Mulles gröna dräkt och hatt i björknäver är Inger Markusson, ordföranden i Friluftsfrämjandet i Järvsö.

– Det är så viktigt att göra något positivt för familjen. Många skjutsar sina barn fram och tillbaka och lämnar dem på olika aktiviteter. Här kan familjen göra något tillsammans istället, säger Inger Markusson.

Dagens aktiviteter samordnas av Friluftsfrämjandet, dagiset I ur och skur, Järvsö kyrkoförsamling och Destination Järvsös vandringsgrupp. Längs med vägen har man satt upp små skyltar och stationer. På vissa platser ska man göra kullerbyttor med Mulle, på andra uppmanar kyrkan till lugn och stillhet. Uppskattningsvis var ett 20-tal glada familjer ute i spåren och på grillplatsen som låg i slutet av turen.

Mer läsning

Annons