Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg upp ur lågkonjunkturen

Lågkonjunkturens djupaste dal är förbi i flera branscher och en uppgång i ekonomin kan skönjas bland företagen i Ljusdal.

Annons

När lågkonjunkturen nådde Ljusdal under våren 2009 skedde ett snabbt ekonomiskt ras i flera branscher. Prognoserna för ekonomin i stort är ganska dystra för 2010 visar på att läget på arbetsmarknaden kommer att förbättras först under år 2011 och 2012.

Men tidigare i veckan berättade vi att industriföretagen i Ljusdals kommun nu ser att efterfrågan på offerter ökar och att Närljus tjänsteman med inriktning mot industrin, Stefan Färlin, gissar på 30 till 50 nyanställningar inom industrin i år.

Men det är inte bara inom industrin det nu ser ljusare ur. Tjänstesektorn och upplevelseindustrin i kommunen till och med ökade något under 2009 enligt Närljus vd Lars Forslöf.

Även för handelsföretagen i Ljusdal har det nu ljusnat.

- Jag tror de flesta kände av finanskrisen. Hösten 2008 och våren 2009 var lite neråt, Men hösten i fjol rättade till årssiffrorna efter en svår vår, säger Hans Robertson, företagare och ordförande i Svensk Handel i Ljusdal.

I torsdagens Ljusdals-Posten kan du läsa om hur Annonskraft i Ljusdal investerade sig ur lågkonjunkturen.

Mer läsning

Annons